Om föreningen

Om Hässleholm Badminton

Hässleholm Badminton är en helt igenom ideell förening vars verksamhet är att möjliggöra för barn, ungdomar, vuxna och seniorer att spela badminton och att ha roligt tillsammans. Hos Hässleholm Badminton är alla välkomna oavsett ålder, kön eller ursprung. Hässleholm Badminton har ca 110 medlemmar. Klubben har en bred motions- och ungdomsverksamhet där trygghet, glädje, gemenskap, allas rätt att vara med och utveckling står i fokus, men där vi även möjliggör för tävlingsspel utifrån egen ambitionsnivå. Hos Hässleholm Badminton spelar och tränar killar och tjejer tillsammans och vi bedriver vår träning i Q-poolen i Hässleholm.

Hässleholm Badminton verkar för en trygg och inkluderande idrotts- och badmintonmiljö.  Vi har nolltolerans mot mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. Alla barn, ungdomar och vuxna ska kunna spela badminton utan att riskera att utsättas för detta. Som en extra trygghet kontrolleras vår styrelse och våra ledare utifrån ett s.k. begränsat registerutdrag från Polismyndigheten. På badminton.nu kan du även läsa mer om Svensk Badmintons arbete med trygga idrottsmiljöer.

Badminton är en av världens största sporter och den absolut snabbaste racketsporten. Det finns få sporter som på samma sätt kombinerar smidighet, snabbhet, elegans, styrka, spänst, bollkontroll och känsla. Badminton är en sport som alla kan spela och dessutom spela genom hela livet. Hässleholm Badminton har idag ett 20-tal tävlingsspelare, både ungdomar och vuxna. En del av deras framgångar återrapporteras på klubbens Facebooksida eller på Instagram, så följ oss gärna även där.

Välkommen!

Historia

Den 29 juli 1957 bildades Badmintonklubben Gripen och tre månader senare upptogs klubben som fullvärdig medlem i Svenska Badmintonförbundet. 1957 var också det år idrottshallen Q-poolen stod klar och där klubben också tränat sedan dess. Samma år som klubben firade sitt 10-års jubileum startades tävlingen Gripenträffen som är en tävling vilken än idag kvarstår och fortsatt är en av de större tävlingarna i Skåne. Klubben har i olika tävlingssammanhang skördat åtskilliga titlar genom åren både på seniorsidan och på ungdomssidan, individuellt och som lag. I ett led att profilera sport och härkomst bytte klubben den fjärde januari 2021 namn till Hässleholm Badminton. I föreningens klubbmärke återfinns dock än idag vår badmintongrip.

Adress

c/o Roger Svensson
Siktvägen 6
28137 Hässleholm

E-post

mail@hassleholmbadminton.se

Använd mailadress för digital faktura

Org.nr.

802434-5160

Bankgiro

5702-4267

Swish

1235331756

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.  Mer om cookies